Mot Åre!

Ett bloggtips

Hejsan! Jag ville bara tipsa om en blogg som jag läser, Ohstlin som Amanda skriver. Där bjuder hon på bland annat frukost bilder, fina fotografier, mode och massa annat fint! Kolla in den!

Har ni några bloggtips?




Bilder från hennes blogg Ohstlin

Rihanna - What's my name?

En bra låt som jag snart inte kommer få ur huvudet och gå omkring och sjunga på hela dagarna!

Jag hittade ett bra photoshoptips!

Var inne och kollade på thingsyouremember.blogg.se och hittade ett bra photoshoptips för hur man får ljusare bilder. Jag har ju då inte den nyaste versionen av photoshop så det blev inte lika snyggt som för henne, för har ju inte alla funktioner som hon har i sitt, men bilderna blir verkligen mycket ljusare och finare! Jättebra knep! :D

I övermorgon

Hejsan! Jag sitter här och lyssnar på spotify och skriver packlista inför Åre. Även fast man brukar skriva packlista så får man ändå den där känslan av att man glömt något viktigt när man åker. Men jag har hittills inte kommit så långt på listan än. Det finns ju en hel del att skriva ner. Men vart skall man börja? :'D
Oj jag åker ju i övermorgon!! :D

Aja idag har det varit en ganska lugn dag med elevensval hela dagen {så skönt!}. Vi hade spanska och därefter bild, men mitt i lektionen så går brandlarmet igång, när man väl kommit in i målandet och så måste man kasta sig ut i kylan. Brr! Men vi gick förbi våra skåp så vi hämtade våra jackor. Tur det för det är svinkallt ute! Sen fick vi svara på några frågor om hur vi tycker vår skola är och så. När skoldagen var slut åkte jag en smockfull buss till staden för att gå på stan med Tove. Hittade lite små grejer ;}
Nu skall jag kolla några bloggar och sen ska jag nog hoppa i säng. Godnatt på er!

Black & white

Det har väl inte hänt något speciellt idag, bara att vi såg på en teater "Dömd" som var jättebrabra. Annars har det varit en helt vanlig skoldag. Sen så bakade vi kakor på HKn! :D Det brukar vi inte få göra annars. Första plåten blev lite bränd men den andra blev helt perfekt! "Chokladkakor" hette dem, men smakade daim. Supergott!
Jag måste se till att baka det hemma någon gång. Förut bakade jag chokladbollar hela tiden, men nu har jag nästan slutat baka! 

Våran fina gitarr som saknar en sträng.

Old summer pictures

Hittade de här bilderna när jag kollade igenom bilder från familjens kamera ifrån resan till Dalarna i sommras. Redigerade om dem lite i photoshop. Kommer ihåg att mitt kamerabatteri dog då den kvällen jag tog bilderna (hatar när det händer!) så jag snodde familjens kamera istället och tog bland annat dem här bilderna. Jag älskar första bilden på äpplena. Så fina färger :}

 

I love them

Ett par underbart sköna skidstrumpor som jag köpte förra veckan. Skulle kunna gå i dem hela dagarna!

Bruno Mars

Bruno Mars – Doo-Wops & Hooligans.

Jag ville göra ett kollage av någon artist vars musik jag gillar så det blev Bruno Mars. Hans låt count on me är bara för bra! :} Jätteskön att lyssna på en sen kväll när man vill slappa. Gillar också resten av låtarna på hans skiva Doo-Wops & Hooligans, men den är nog bäst. Fast nej det är svårt att säga vilken som är bäst. Skall nog kanske köpa den skivan.. Någon som har den? :)

Nu skall jag fixa lite småsaker inför skolan imorgon. Imorgon blir det nästan sovmorgon jämfört med förra veckan då jag började klockan åtta, nu blir det halv nio. Kan sova en hel timme extra! Åh skönt :)
Godnatt på er!

Bilderna är från google

En liten kamera

Hejsan! Satt i fredagskväll och knåpade ihop en egen lite pixel ikon i photoshop. Ganska svårt, det måste ju se någorlunda bra ut så att man i alla fall kan se vad det är. Sånt där skulle jag kunna sitta och pilla med en hel natt i om jag hade orkat och samma med bloggdesignen också. Blir aldrig riktigt nöjd, när jag kollar runt på olika bloggar och ser deras designer blir jag inspirerad, och sen vill jag göra något som liknar det med min egen touch eller så får jag massor med nya idéer. Men det brukar inte riktigt bli som man har tänkt med designen för det är ju så sjukt svårt! Massa koder och sånt som gör att ögonen går i kors när man inte vet vad man gör för fel då designen har brakat ihop och ser hemsk ut. Men övning ger färdighet som man brukar säga och jag blir bättre och bättre på det :) Men om någon har något bra tips till bra designbloggar är det bara att slänga in en kommentar!

Själv så hittade jag ett bra videoinlägg {gör egna pixels} inne sannasrum där hon berättar hur man kan göra en egen ikon i photoshop.


En lång arbetsvecka

Idag var det sista dagen på praoen, skönt med också tråkigt, aja det ska bli roligt att träffa alla igen, men så kommer jag på att jag har en massa prov att plugga till! Men först tänker jag ta en lång och efterlängtad sovmorgon! :} Efter en lång arbetsvecka! Haha känns så roligt att säga så. Känns liksom så himla vuxet ;) Vi kommer ha en till prao vecka v. 14. Får se vad det blir då, dagis kanske? Då ska jag sova på deras sovstund! Tänk vad skönt det var att gå på dagis, man lekte, åt och sov åkte hem och gjorde ungefär samma saker. Nu är det bara en massa plugg och sånt, har ju knappt tid till något alls.

Slänger in en bild ifrån veckan och säger godnatt!



I think it's pink

Hejsan! Det går bra på praoen, mycket saker att göra och ganska varierat. Riktigt kul! :) Har väl egentligen inte så mycket mera att skriva. Alla hjärtans dag igår. Gjorde ni något mysigt eller brukar ni inte fria alla hjärtans dag? Jag tycker i alla fall om att smaska på geléhjärtan och choklad {} och mysa framför tvn, förut så brukade jag göra en massa kort med hjärtan en massa glitter och annat fint och ge bort dem till nära och kära. :)

Nu väntar duschen, imorgon stannar jag i stan och skall köpa grejer till Åre resan. Snart ju!! :'D
Bye bye!


Glad alla hjärtansdag!

S Ö N D A G

Söndag idag då, sista dagen på veckan. Imorgon börjar praoveckan, jag skall vara på en restaurang i Visby. Det skall bli kul och skönt att slippa lektioner och göra något annat än att bara sitta i skolbänken. Annars idag så kommer min kusin och mormor och morfar över på lunch. Och innan dess tänker jag plugga lite grann.
Skall ni göra något skoj idag? Later!


Design hjälp?

Hejsan! Har suttit och pillat lite grann med designen ikväll. Är ganska nöjd med det jag gjort, men. Kategorierna i menyn ser konstiga ut eftersom dem ligger mycket tajtare än vad den andra texten i menyn gör. Så jag undrar om någon kan hjälpa mig? Länka till något bra inlägg eller bara berätta för mig hur man kan göra. Skulle varit jätte snällt och den som hjälper mig får en länk ;)
Jag skall nog fortsätta lite imorgon också, men nu blev klockan alldeles för mycket. Godnatt på er!


Kissekatten

Var ute idag och tog några kort. Var inte ute så himla länge för jag frös så mycket sen så fanns det inte så mycket att ta kort på. Så jag gick in. Men på sista bilden är på min katt Kicka som är så hilma fin. Med det är nästan helt omöjligt att ta kort på henne för anntingen skall hon komma fram och lukta på kameran så att man får världens suddigaste närbild, eller så blir hon rädd och springer iväg. Men man kan ju ändå inte låta bli att gilla henne för hon är så fin och mysig. Jag har nästan haft henne hela mitt liv, sen jag var typ 5 år kanske.

Ikväll skall jag nog se på melodifestivalen. Missade förra gången så jag skall se vilka som gick vidare och så nu. Vem hejar ni på ikväll? Själv har jag ingen aning om vem jag ska heja på. Vi får se.

Flickr

Hej! Sitter och uppdaterar min flickr {länk}. Jag skall bli bättre på det, det var ju flera månader sen sist! Någon av er som har flickr? Dem som har det kan få lägga till mig som kontakt! Det skulle varit kul och se vad det är för bilder ni tar, och dessutom så har jag inte så många kontakter ännu. Men för er fotointresserade som inte har det tycker jag att ni skall skaffa det, ett bra ställe där man kan ladda upp bilder som andra kan se på och komentera. Och så kan kolla på andras bilder och bli inspirerad av dem. Jätteroligt! ;}





Träning

Hejsan! Är helt slut efter en hård fotbollsträning. Vi körde biptestet eller vad det nu heter. Usch vad jobbigt det var! Har inte världens bästa kondition men aja, vi skulle köra det någon gång igen i mars. Och då skall jag vara mycket bättre! ;) Men då kommer vi åter till att snön skall bort så att man kan knyta på sig springskorna och springa några kilometer, saknar det faktiskt. Så skönt att bara rensa tankarna och bara springa. Fast jag saknar inte det då i sommars när jag sprang längs stranden i solnedgången (det var såna fina kvällar!) då jag fick en massa småkryp i munnen. Blää säger jag bara!

Det snöar här!

När ni läser rubriken kanske ni förstår vad det är för väder här. DET SNÖAR SJUKT MYCKET HÄR! Det som nästan var vår, och så kommer det en decimeter med ny snö. Ogillas. Hoppas att jag lyckas komma till fotbollsträningen ikväll bara! Juste, måste packa väskan. PUSS!

110208

Idag i skolan har jag varit mest i hemkunskapssalen. Det var så att direkt efter lunchen gjorde vi egna enciladas på spanskan i hemkunskapssalen. Det är en mexikansk maträtt som består av fyllda och ihoprullade majsbröd eller tortillas, som man täcker med sås och ost. Ganska gott faktiskt! Sen hade vi en ganska lång rast, runt 50 minuter och sen så var det hemkunskap. Där bakade egna hamburgarbröd och lagade hamburgare. Inte lika gott, bröden blev som jättestora frallor. Det var nog från början tänkt att man skulle göra både under och överdelar av degen men dom blev så stora att man kunde dela dom på mitten och så blev dom ganska lagom stora. Haha ;)

Så nu är jag proppmätt. Och ska gå och läsa religion och skriva klart svenskan nu. Men det är nog snart kvällsmat också, jag kommer nog att somna mätt och belåten ikväll!

Bild i repris


“Music speaks what cannot be expressed”

I wonder how, I wonder why
Yesterday you told me 'bout the blue blue sky
And all that I can see is just a yellow lemon-tree

Jag älskar det stycket ur låten {Lemon Tree} med EMD. Jag tycker att den är mycket bättre än orginalet.




A lot of other things to do

Jag har tänkt på att så fort man skall göra läxor och plugga, så har man alltid en massa annat att göra. Liksom för en gångs skull så gör man allt som man egentligen skjutit på hur mycket som helst i säkert veckor eller såna där lite smått onödiga saker dom blir helt plötsligt mer viktiga att göra än att kanske läsa igenom några sidor med engelska. Som jag nu, har ju hur mycket att skriva och göra inne på datorn nu, glosorna kan väl vänta?

Okej nej glosorna kan inte vänta längre.. Nu skall jag skriva lite mer på faktatexten om fantasy och lära mig engelska glosorna.
Bye bye!


Images I ♥ stolen from the internet

{Klickbarbild från weheartit}

Gammla sommar bilder

Hello, sitter här och längtar till sommarn och värmen. Kollade igenom alla bilder jag lagt upp här ifrån i sommras och oj vilken skillnad! Man ser ju verkligen då jag började redigera bilderna i photoshop och när jag fick min systemkamera. Haha kul att se, skrattar nästan åt mig själv när jag ser saker jag missat och så. Ett tag märkte jag ju bilderna i paint och ändrade storlek där. Ha! Jag som hade photoshop då men visste inte hur man använde det. Men nu vill man ju ha en nyare version där det finns mera funktioner och sånt där, actions är något som jag verkligen skulle vilja börja använda! Men det går ju inte med mitt elements 6 :/ Någon som kan tipsa om ett bra photoshop där man kan använda actions? Och var man kan få tag på det. För det finns ju några stycken att välja på ;}


En av bilderna som påminner mig om sommaren. Minns nästan den dagen då jag tog den här bilden. Hade precis köpt en fototidning och läste lite tips för att ta lite annorlunda bilder, ett tips var att ta en riktigt närbild, eller makrobild. Men man skulle ju egentligen ha ett makroobjektiv men jag körde på med min digitalkamera. Det funkar ju det också som ni ser!

6:e februari

Idag har jag inte gjort något speciellt. Sov ganska länge eftersom jag var iväg på en filmkväll igårkväll. Vi såg The guardian, en väldigt bra film. Ett tag när jag var helt inne i filmen så kommer det en bakom mig och skrämmer mig. Och gissa om jag blev rädd! Och så hände två gånger också.. Haha, jag är så lättskrämd så det inte är sant! Men aja kul var det i alla fall ;}


Nu luktar det varma mackor i hela huset nu så jag ska springa till köket och fixa en jag också som de andra har gjort.


Jag älskar himlen på den här bilden

Olle Hedberg - Closer



Kan nästan inte sluta lyssna på den här låten {}

Jakten på lyckan



Gårdagens frukost. Gott! Hallon är nog nästan det bästa som finns!

1 februari

(tidsinställt inlägg)
Godmotgon! När jag skulle skriva rubriken till det här inlägget skrev jag 1 januari, men det är ju första februari! Lite väl snabbt går det, kändes som att jag hade jullov (nästan, fast utan julgran och julgodis och annat sådant) förra veckan när jag var sjuk och så. Men om några veckor är det sportlov, längtar riktigt mycket men är också nervös, tänk om jag bryter båda benen? Haha hoppas att man iallafall slipper det, aja skitkul kommer det iallafall att bli tror jag :D

Här är två blider jag redigerat om i photoshop.